23 Δεκ 2008

Παππούς, πατήρ, υιός και Άγιο Πνεύμα

Θα.

Αν ανοίξετε μία γραμματική θα δείτε ότι το θα είναι μόριο.

Από τότε που θυμάμαι τους πολιτικούς χρησιμοποιούν αυτό το μόριο. Φαίνεται κάτι πάει στραβά με το δικό τους το μόριο, αλλά ας μην γίνω χυδαίος. Μάλιστα ο θρυλικός Αντρέας το χρησιμοποιούσε κατά κόρον. "Θαθαθα θα θαθα θαθαθα" συνήθιζε να λέει. Ακόμα και στο Ωνάσειο που φώναξε τον Σημίτη να τον επισκεφθεί προκειμένου να του δώσει εντολή γιατί καταλάβαινε ότι πεθαίνει, φημολογείται ότι του είπε "Κώστα θα πεθάνω". Εκείνη τη φορά το'πε και το'κανε, αν και δεν νομίζω ότι ήταν δική του η απόφαση.

Πλάκα πλάκα ο Αντρέας πέρα από την κατάρα των άχρηστων που μας φόρτωσε στον ώμο (βλ. δημοσίους υπαλλήλους) ήταν ο μόνος που δεν είπε το παραμύθι που μας τσαμπουνάνε σε ολόκληρη την προ και μετανδρεϊκή περίοδο. Δηλαδή ότι είναι δύσκολα χρόνια και θα χρειαστεί να δουλέψουμε σκληρά για να φτάξουν μετά τα πράγματα. 10 χρόνια ο Σημίτης το ίδιο παραμύθι. Έφυγε ο Σημίτης ήρθε ο Μπούλης, τα ίδια. Πότε θα τελειώσει αυτή η περίοδος ρε παιδιά; Τελείωσε η ζωή, δεν πάει άλλο!

Έρχομαι και λέω λοιπόν: πώς διαλέγεις κυβέρνηση; Είναι απλό. Όπως διαλέγεις ένα καρπούζι. Περνάει ο καρπουζάς, σου λέει "μέλι το καρπούζι". Παίρνεις το καρπούζι πηγαίνεις σπίτι, το κόβεις, μάπα το καρπούζι. "Ε, δεν θα ξαναπεράσει;" λες... Ξαναπερνάει. Κι αντί να τον πλακώσεις στις μάπες, να του πεις "τα λεφτά μου ρε γομάρι απατεώνα τελειωμένε -αλλιώς σ'έφαγα" και να τελειώσει η υπόθεση, είσαι χάνος. Γιατί αγαπητέ μου φίλε, έτσι έκαναν παλιά που τις ξέρανε αυτές τις μόντες. Διάβασε λίγο Μακρυγιάννη να δεις πώς ξηγιώτανε ο άνθρωπος. Αλλά όχι τώρα εμείς, είμαστε ευγενείς, πολιτισμένοι... Λέμε "όχι μωρέ ο άνθρωπος, δεν το ξερε ότι ήταν σάπιο το καρπούζι" και πάμε να μιλήσουμε στον καραγκιόζη με το σεις και με το σας... Σου λέει αυτός κορόιδο είναι, σου πασάρει άλλο καρπούζι, μάπα κι αυτό και μην τον είδατε...

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά το επόμενο καλοκαίρι που περνάει ο άλλος καρπουζάς, ανιψιός του περσινού, εσύ πάλι το τρως το κουτόχορτο και λες "είναι καλό παιδί μωρέ, δεν είναι σαν τον θειο του, τον έχω δει -παίζει και μπάλα" και το καρπούζι βγαίνει μάπα πάλι.

Και δεν σου φτάνει το καρπούζι που 'ναι μάπα... Για τις μάπες που τρως όταν πας να σηκώσεις κεφάλι; Πώς σου φαίνεται; Ή για την μάπα που σου έχει φορέσει-ξέρεις που- για να ρίχνεις κι ένα σφουγκαρισματάκι ενώ κάνεις 4 δουλειές για να τα φέρεις βόλτα, τι λες; Είμαστε μάπες, αυτό είναι. Όλοι ανεξαιρέτως. Μόνο όσοι βγαίνουν στους δρόμους είναι ωραίοι. Είναι ξύπνιοι βρε παιδί μου, πώς να το κάνουμε; Και είναι απλό γιατί: όλοι αυτοί που δεν είναι αναρχικοί, που δεν έχουν όνομα, είναι απλά ζωντανοί άνθρωποι, εκφράζουν μια αλήθεια. Μια αλήθεια που εσύ, εγώ, όλοι όσοι εργάζονται 12 ώρες την ημέρα δεν την πιάνουν και δεν την πιάνουν γιατί έχουν κάνει συμβιβασμούς και υποχωρήσεις που έχουν νεκρώσει αυτά τα νεύρα πλέον. Η αλήθεια αφορά την ελευθερία του Ανθρώπου. Όλων μας. Οι μάγκες που μας πουλάνε σάπια καρπούζια, δεν μας κοροϊδευουν απλώς. Υποβιβάζουν τη νοημοσύνη μας και μεις αυτόν τον υποβιβασμό τον δεχόμαστε χωρίς να βγάλουμε άχνα. Περιορίζουν την σκέψη μας κι αυτό είναι το χειρότερο κλουβί που υπάρχει. Κι όταν μάλιστα ο μισθός σου είναι τα γνωστά 700 ευρώ, τότε το κλουβί δεν είναι χρυσό και ο μισθός σου μοιάζει με σπουργίτι. Με το που ανοίγεις την πόρτα του κλουβιού, πετάει και φεύγει. Κι εσύ μένεις εκεί. Μόνος σε ένα κλουβί, χωρίς φωνή, χωρίς αξιοπρέπεια.


Γυρνάω στους καρπουζάδες.

Ωραία λοιπόν.Και πες ότι φεύγει ο ανιψιός... τι θα κάνεις;
Θα ψηφίσεις τον υιό, εκεί πάει το πράγμα, σωστά;

Εχεις ακούσει για τον παππού απ' τον παππού σου, πρόλαβες ή έφαγες στη μάπα τον πατήρ, θα 'ρθει κι ο υιός και δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι αυτό που χρειάζεσαι πραγματικά είναι το Άγιο Πνεύμα...

Οι εκλογές δεν θα αργήσουν. Καλό βόλι.

20 Δεκ 2008

Μόνιμος

Υπάρχει μόνιμος άνθρωπος;
Εννοώ: υπάρχει άνθρωπος που να τον έχει
διορίσει ο Θεός μόνιμα ζωντανό;

Τότε γιατί υπάρχει μονιμότητα στο δημόσιο; Μοιάζει λίγο με αυτοτιμωρία. Αυτοτιμωρία για όλους εμάς τους υπόλοιπους που έχουμε επιτρέψει στους λοιπούς να έχουν αυτό το προνόμιο. Είναι σαν να θέλουμε να αυτομαστιγωνόμαστε καθημερινά με τα δεινά που προκαλούν όλοι αυτοί οι απαίσιοι τεμπελχανάδες με το ύφος 10 καρδιναλίων που λέγονται δημόσιοι υπάλληλοι.

(Φυσικά αναφέρομαι σε αυτούς που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, τους πληρώνουμε για να μην κάνουν τίποτα και κυρίως σε αυτούς που έχουν αυτό το παράξενο βίτσιο, να σκοτώνουν 15χρονους.)

Έχετε σκεφτεί ποτέ το θέμα της μονιμότητας;

Κατ' αρχάς είναι ενάντια στη φύση. Ή μάλλον, πιο σωστά, είναι η τελευταία λέξη που έχει να πει η Φύση: ο θάνατος. Μόνο αυτός είναι μόνιμος. Διορίζοντας έναν άνθρωπο σε μία θέση λοιπόν μόνιμα είναι σαν να τον σκοτώνεις. Και σκοτώνεις κάτι πολύ πιο ζωτικό από τα ζωτικά του όργανα. Σκοτώνεις το μυαλό του. Τη δημιουργικότητά του. Το σθένος του. Το ανάστημά του. Ένας τέτοιος άνθρωπος, ένας άνθρωπος που δεν έχει τίποτε άλλο από το κουμπούρι στο ζωνάρι και την αίσθηση της εξουσίας που του δίνει αυτό, ένας άνθρωπος που είναι μόνιμος και που του έχουν καλλιεργήσει την εντύπωση ότι τίποτε δεν τον ακουμπά, γιατί να μην σκοτώσει;

Άλλωστε όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι το κάνουν,
με ό,τι έχει ο καθένας. Άλλοι έχουν κουμπούρια,
άλλοι σφραγίδες και άλλοι υπογραφές...

Ή αρμενίζουμε στραβά...

...ή στραβά αρμενίζουμε.

(Άγνωστος)

Καπιταλισμός

Ο καπιταλισμός είναι σαν εμένα.
Σαν κι εσένα.
Σαν τον δίπλα.
Την παραδίπλα.
Την κοπελιά που κάνει πεζοδρόμιο,
και που κατά τ' άλλα είναι πολύ καλό παιδί.

Ένα σκέφτομαι όταν μου λένε για τον καπιταλισμό:
κανείς δεν είναι τέλειος.

18 Δεκ 2008

CRISISLER

Τέρμα τα ψέματα.

H Chrysler έβαλε λουκέτο για ένα μήνα.
Τους έχει πιάσει κρίση στην Αμερική.

Καλομελέτα κι έρχεται...

17 Δεκ 2008

what next?
Στατιστικά Ελλάδας: 4 σκάνδαλα μέσα σε 2 χρόνια.
Καμένα τα δάση, καμένες κι οι πόλεις.
Ποια Κίνα και ποια Ινδία... εδώ δεν μας κοντράρει κανείς.
Και, δυστυχώς, όλοι ξέρουμε τι μας περιμένει
στο μέλλον

Tι είναι χειρότερο, η Άγνοια ή η Απάθεια;

Δεν ξέρω και δε με νοιάζει.

16 Δεκ 2008

Μολότοφ / Molotof

Έπεσε η τιμή του πετρελαίου και άνθισαν οι μολότοφ.

Πάλι οι Άραβες φταίνε για όλα...:-)

12 Δεκ 2008

Οι επόμενες κινήσεις Καραμανλή.

Μετά τα δάση και τις πόλεις η κυβέρνηση,
σε έκτακτη συνεδρίαση στο Μαξίμου,
εξετάζει το ενδεχόμενο καψίματος και των κάμπων
προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο της
πριν τη λήξη της θητείας της.

11 Δεκ 2008

Fairy-fairy για τον Καρατζαφέρη

"Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που δείχνουν σοβαρότητα και υπάρχουν και δυνάμεις οι οποίες χαϊδευουν τα αυτιά. Αν δεν υπάρξει σύνεση και αυτοσυγκράτηση και συνεχιστούν αυτά τα έκτροπα, πολύ φοβούμαι, ότι αυτά τα ίδια γεγονότα θα φθάσουν να επιτάσσουν την εφαρμογή του άρθρου 11 του Συντάγματος". Αυτά ακούσαμε από το στόμα του κ.Καρατζαφέρη αμέσως μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Κι επειδή πάει καιρός που αποστηθίσαμε το Σύνταγμα της Ελλάδος γράφοντάς το 100 φορές στον πίνακα της τάξης, ας θυμηθούμε τι λέει το άρθρο 11:

"Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.
Μόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει".

Με άλλα λόγια ο κ. Καρατζαφέρης "πολύ φοβάται" ότι έφτασε η μέρα που θα μας μαντρώσουν όλους στα σπίτια μας για να κυκλοφορούν μόνο τα τσοπανόσκυλα του παρακράτους -που πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Καρατζαφέρης- προκειμένου να καθαρίσουν την υπόθεση και να εμφανιστούν ως οι σωτήρες του έθνους.

Ε, αυτό δεν είναι να το φοβάται -λέω εγώ.
Άλλωστε νομίζω ότι γι' αυτή την ημέρα ζει.
Αυτά τα έκτροπα δηλαδή είναι σαν την νεράιδα (fairy) του παραμυθιού που εμφανίστηκε μπροστά του για να κάνει το όνειρο ζωής του πραγματικότητα.
Έπειτα ακολούθησαν όλα αυτά.

Και επειδή εγώ πιστεύω στις νεράιδες λέω ότι το γνωστό σύνθημα για τον κ. Καρατζαφέρη πρέπει να αλλάξει: Όχι "χερι χέρι" αλλά fairy-fairy με τον Καρατζαφέρη.

Ένα "fairy" που αναφέρεται στη νεράιδα του παραμυθιού που λέγαμε κι άλλο ένα fairy που αναφέρεται στο γνωστό απορρυπαντικό που τόσο πολύ ταιριάζει στο μενταλιτέ του κ. Καρατζαφέρη. Το λέει και στο slogan του:

"Καθαρίζει τον χίππυ στη στιγμή".

8 Δεκ 2008

Δυό λέξεις για τη σφαίρα.

Στη σφαίρα της φαντασίας θα έπρεπε να ανήκει αυτό που προκάλεσε μια σφαίρα. Ένας θάνατος και μια πολη κα(η)μένη.

Είναι απίθανα αυτά που συμβαίνουν!

1. Δύο άνθρωποι ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν και έδρεψαν τους καρπούς του έρωτά τους: το παιδί τους. Το μεγάλωσαν, έφτασε 15 χρονών παλικαράκι και ξάφνου μια σφαίρα έκοψε το νήμα της ζωής του. Αυτός είναι πόνος που δεν τον αντέχεις. Πόσο μάλλον όταν η σφαίρα δεν προέρχεται από έναν εγκληματία αλλά από έναν υπάλληλο του Δημοσίου που δουλειά του είναι να μας υπηρετεί να προστατεύει αυτό το παιδί με τη ζωή του. Γι' αυτό τους πληρώνουμε τους πουστρογαμιόληδες, όλους αυτούς τους μπάσταρδους που λέγονται αστυνομικοί και είναι χειρότεροι κι από μαφιόζους. Για να μας προστατεύουν, να προστατευουν τις περιουσίες μας. Κι αυτοί σκοτώνουν τα παιδιά μας...

Ειδικός φρουρός λέει η επικαιρότητα. Ειδικός σε τι; Στο να σκοτώνει αθώα (έστω "θερμοκέφαλα") δεκαπεντάχρονα; Ο άνθρωπος αυτός, αυτός ο "ειδικός", πρέπει να τύχει "ειδικής" μεταχείρισης από την πολιτεία. Είτε να τον στείλει στην ηλεκτρική καρέκλα, είτε να σαπίσει στη φυλακή για όλη του τη ζωή και να μη χαρεί ποτέ τα δικά του παιδιά.

Επίσης:
Γιατί κανένα μέσο δεν τον κατονομάζει;
Γιατί δεν λένε ποιος είναι;

2. Τα επεισόδια στην Αθήνα είναι απαράδεκτα. Ποιοι είναι αυτοί; Αληθεύει ότι κρατάνε ασυρμάτους για να συνενοούνται και να συντονίζονται; Κάνουν πλιάτσικο. Κλέβουν. Καίνε τα περίπτερα και τα μικρομάγαζα. Κι όλα αυτά ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα. Αντιεξουσιαστές δεν μου φαίνεται να είναι. Ούτε φοιτητές. Άρα; Σίγουρα δεν "διαδηλώνουν" και σίγουρα ότι γίνεται δεν γίνεται για το αδικοχαμένο παιδί. Είναι ανήθικοι και χυδαίοι, αλήτες και κοινοί εγκληματίες, κλεφτρόνια και παλιάνθρωποι..

Εάν ήθελαν να διαμαρτυρηθούν ας μην έσπαγαν τα ΙΧ και τα μικρομάγαζα του κοσμάκη... ας έπερναν τα όπλα και ας έκαναν ντου στα αστυνομικά τμήματα. Τότε μάλιστα.

5 Δεκ 2008

Μια μούτζα και μισό δάχτυλο

Στο 5,5% ανέβηκε το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ.

Αν το μετρούσαμε στα δάχτυλα ισούται με μια μούτζα και μισό δάχτυλο.
Και εντάξει με το μισό δάχτυλο, μικρό το κακό.
Η μούτζα; Μούτζα σε ποιον; Στην κυβέρνηση; Δηλαδή στις ασπιρίνες που δίνει σε χαμηλοσυνταξιούχους και άνεργους σαν φάρμακο στην επιδημία της κρίσης; Μούτζα στον πρωθυπουργό; Ο Κωστής ανακοίνωσε σήμερα επίδομα θέρμανσης 200 ευρώ σε όσους ζουν ορεινά, 150 ευρώ σε κατοίκους ημιορεινών και πεδινών περιοχών και 100 ευρώ στα νησιά και τον διπλασιασμό του δώρου Χριστουγέννων, για όσους παίρνουν επίδομα ανεργίας, δηλαδή 431 ευρώ επιπλέον...

Πάω στοίχημα ότι βρεθεί κάποιος μακρινοκουμπαρομπατζανάκης της αδελφής του γιού του 16ου ξαδέρφου του γείτονα του Ρουσόπουλου (ή ενός από τη συμμορία) που θα μένει σε ορεινοημιπεδινή περιοχή ενός νησιού στο οποίο είναι άνεργος και θα τα πάρει τα 200+150+100+431 γιούρο.

Μήπως η μούτζα πρέπει να πάει στα μούτρα μας;

3 Δεκ 2008

Ο σώζων εαυτόν mohito.

Σήμερον είχαμε την πρώτη έγγραφη δήλωση υπουργού -του Βαγγέλη Μπασιάκου- ότι η ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας με εκτάσεις του Δημοσίου ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων κυβερνητικών χειρισμών!

Γενικώς τα δοσίματα πάνε σύννεφο.
Ο Κοντός παραδέχεται ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες και δίνει τον Μπασιάκο. Ο Μπασιάκος δίνει τον Ρουσόπουλο, δίνει τον Δούκα, δίνει τον Τσιτουρίδη, δίνει την Μαντέλη, δίνει και τον Μπότσιο και συνδέει τον Κοντό με την Μαντέλη και επειδή μια σύνδεση δεν είναι ακριβώς δόσιμο, γυρνάει και τον δίνει και ψυχρά για να μην έχουμε αμφιβολίες. Τον Κοντό τον δίνει και ο Κιλτίδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος δεν δίνει κανέναν και κυρίως δεν δίνει εξηγήσεις. Φαίνεται αυτός δεν τα έχει πάρει...

Α, όλα κι όλα αγαπητοί μου, έτσι παει...
Το λένε και οι πνευματικοί πατέρες.

Εάν πάρεις,
πρέπει να δώσεις.

Κι όταν πια δώσεις κι έχεις σώσει την ψυχή σου,
είσαι ελεύθερος να την κάνεις με όσα έχεις πάρει,
να αράξεις σε κάποια παραλία και να πίνεις mohito...

Δεν είπαμε;

Ο σώζων εαυτόν... mohito.

1 Δεκ 2008

Ασημη φράση

Δεν πιστεύω στην Αστρολογία, γιατί είμαι Κριος
και οι Κριοι είναι σκεπτικιστές.

(Άγνωστος)