30 Ιουν 2009

Bajofondo & Orishas

Δύο μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας πολύχρωμης μουσικής σκηνής επισκέπτονται τη χώρα μας! Οι Bajofondo (Μπαχοφόντο) & Orishas (Ορίσας) θα εμφανιστούν στο Kosmos Festival.

Οι Bajofondo επισκέπτονται τη χώρα μας στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας τους με το όνομα "Bajofondo απ' τον Hondo" η οποία χρηματοδοτείται από γνωστή αλυσίδα καταστηματων καλλυντικών, ενώ αντίθετα oι Orishas έρχονται αποκλειστικά για το Kosmos Festival. Σε ερώτηση δημοσιογράφων πόση ώρα σκοπεύουν να παίξουν οι Orishas για το ελληνικό κοινό οι αρμόδιοι έδωσαν την αόριστη απάντηση:

"Καμιά Orishas..."

._

20 Ιουν 2009

War

War does not determine who is right- only who is left

19 Ιουν 2009

Προφήτης

Σε προφήτης αναδεικνύεται ο κ. Πάγκαλος.
Στις 27.01.2008 είχε δηλώσει στην Καθημερινή:

«Ακουσα τον κ. Τσίπρα να επαναλαμβάνει τη φράση του Μάο “πολλή φασαρία, θαυμάσια κατάσταση”, που παραπέμπει στην επανάσταση. Οι νοικοκυραίοι, λοιπόν, του ΣΥΝ ας σκεφτούν ότι όταν ο κ. Τσίπρας θα έχει υλοποιήσει το πρόγραμμά του και θα έχει δημιουργήσει “πολλή φασαρία και μια θαυμάσια κατάσταση”, θα πρέπει να διασχίζουν δρόμους με οδοφράγματα και να πηδούν καμένα αυτοκίνητα για να πάνε καθημερινά στις δουλειές τους. Για να σοβαρευτούμε: ο κ. Τσίπρας έχει ημερομηνία λήξεως διότι είναι μια ωραία επικοινωνιακή ιδέα. Θα κρατήσει όσο κρατούν οι επικοινωνιακές ιδέες...».

Ο κ. Αλαβάνος με τις πρόσφατες δηλώσεις και πράξεις του αποδεικνύεται νοικοκυραίος και εμμέσως πλην σαφώς αναγνωρίζει το λάθος του στην επιλογή του κου Τσίπρα. Είναι να αναρωτιέται όμως κανείς: είναι δυνατόν να μην είδαν ότι το 18% που τους προτιμούσε στις δημοσκοπήσεις πριν από το Δεκέμβρη ήταν οι ίδιοι που ζητούσαν συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ;

Κι όμως δεν το είδαν τότε.

Τώρα δεν μπορούν να δουν αυτό που πολύ καλά γνωρίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα; Ότι, δηλαδή, ο κόσμος συγχωρεί, ξεχνάει κι αν του δώσεις αυτό που ζητάει επιστρέφει.

Προς την Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων

Λόγω της δομής του συστήματος διακίνησης των απορρήτων τηλεγραφημάτων στο υπουργείο Εξωτερικών, το Διπλωματικό Γραφείο Υπουργού είχε στη διάθεσή του το απόρρητο και εξαιρετικά επείγον τηλεγράφημα του Ελληνα πρέσβη στο Μοντεβιδέο από την πρώτη, κυριολεκτικά, στιγμή που έφτασε στην Κρυπτογραφική Υπηρεσία του υπουργείου. Εκτοτε, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών ήταν αυτή που επέλεξε τους ρυθμούς ανταπόκρισης στο τηλεγράφημα του Ελληνα πρέσβη στο Μοντεβιδέο, αλλά και τον τρόπο ενημέρωσης του αρμόδιου υπουργείου Δικαιοσύνης!

Αυτή ήταν η δήλωση των διπλωματών για τη διαχείρηση του τηλεγραφήματος του Έλληνα πρεσβευτή στην Ουρουγουάη που θα απέτρεπε την φυγή του Χρήστου Καράβελα στο εξωτερικό. Η δήλωση ρίχνει όλη την ευθύνη στην Ντόρα αφού, απ' ό,τι λένε, αυτή ήταν η μόνη που έλαβε το μήνυμα από την πρώτη στιγμή. Η δήλωση ροκανίζει το πολιτικό ανάστημα της Ντόρας και -κατά τη γνώμη μας- της αφαιρεί κάθε ελπίδα να γίνει κάποια στιγμή Πρωθυπουργός.

Αντιλαμβανόμαστε την ρήξη ανάμεσα στην Υπουργό και τους διπλωμάτες μετά από αυτή τη δήλωση καθώς και την μανία της Υπουργού για τον πολιτικό διασυρμό που υπέστη και γι' αυτό θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους Διπλωματικούς Υπαλλήλους με ένα φιλικό μήνυμα:

Αγαπητοί, υπομονή.
Ντόρα είναι... θα περάσει!

14 Ιουν 2009

Ending a letter.

Ο καιρός που ο Γιώργος Παπανδρέου θα γίνει πρωθυπουργός πλησιάζει.

Πολλοί θα σκεφτούν να αρχίσουν να έχουν μια επικοινωνία με το πολιτικό του γραφείο. Πρέπει να σας ενημερώσω ότι ο Γιώργος είναι αμερικανοθρεμμένος. Η μητέρα του του μιλούσε σε δύο γλώσσες: αμερικάνικα και βικτωριανά. Όσοι λοιπόν θελήσουν να του στείλουν ένα mail ή ένα γράμμα καλά θα κάνουν να ξέρουν πώς αρχίζουν και πώς τελειώνουν οι αγγλοσάξονες τα γράμματά τους. Εμείς εδώ σήμερα είμαστε για να σας πούμε πώς θα το τελειώσετε.
Πώς θα το αρχίσετε σε επόμενο post κι όσο για το τι θα του γράψετε δικό σας πρόβλημα.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να τελειώσεις ένα γράμμα άλλοι πιο formal άλλοι λιγότερο. Τους παραθέτουμε όλους αλφαβητικά και αφήνουμε τον καλύτερο για το τέλος. Λοιπόν:
Adios,* All best wishes,* All best, always,* Always in my thoughts,* As always, with affection,* As usual,* As ever,
* Be good,* Be well,* Best Regards,* Best wishes for your future,* Best Wishes,* Bye for now...,
* Cheerio,* Cheers* Chill,* Cordially,
* Enjoy,* Enthusiastically,* Forever yours,* God bless* God be with you,* Godspeed* Good wishes, always,* Goodbye * Gotta boogie,* Grace and peace,
* Have fun,* Health & Happiness,* Hope to hear from ya soon* Hope all is well,
* I look forward to hearing from you soon,* I hope to receive news from you soon,* I'll be thinking of you,
* Just to keep in touch with you,
* Keep the faith,* Keep smiling,* Kind regards* Kind Regards,* Kind thoughts,
* Later Vader!,* Later* Later alligator* Later,* LET'S GO,* Looking forward to seeing you again,* Lots of love,* Love
* Many thanks,* May the horse be with you,* May the Force be with you,* May I always live to serve you and your crown* Miss ya,* More later,* More shortly,* Most sincerely,
* Onward and upward* Over & Out,* Over and out,
* Peace, Love & Happiness,* Peace be with you,* Peace & Love,* Peace out,* Peace and Blessings,* Peace* Prayerfully,
* Regards,* Rock on,
* Season's blessings,* See ya,* Sincerely yours,* Sincerely* Smell ya later* SMILE!,* Smiles,
* Ta ta,* Take care* Take good care,* Take it easy,* Talk to you later* Thank you for your time and consideration,* Thank you,* Thank you for your kindness and consideration,* Thinking the best for you,* Till we meet again,* Toodles,* Truly,* ttyl,
* Until we meet again,* Until next time,
* Very truly yours,
* Waiting for you,* Warm regards,* Warmest greetings to all,* Warmest Regards,* Wishing you all the best of everything,* Wishing you the best,* Wishing you a safe journey,* With confidence,* With kind affection,* With kindest personal regards,* With warmth,* With gratitude,* With all best wishes,* With love* With all good wishes,
* Yearning for you,* You're in my prayers,* You're in my thoughts,* Your friend,* Yours truly,* Yours faithfully,
* Yours sincerely,* Yours regardless,* Yours 'til the cat meows,* Yours most sincerely,* Yours always,* Yours ever,* Yours respectfully, * Yours

και το καλύτερο,

Up Yours.

._

12 Ιουν 2009

Κλέφτης

Μπαίνει από την πίσω πόρτα.

Αυλαία

Όταν τελειώσει η πράξη πέφτει.

Φήμη

Κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα.

Gentleman

Όταν βλέπει μια κυρία πάντα σηκώνεται.

10 Ιουν 2009

Κρέας στα κάρβουνα

Για κοκορέτσι και κοντοσούβλι.
Στον «Βασίλη» στο Μάτι και στην «Αμυγδαλέζα», στην ομώνυμη περιοχή.
Βασίλης: Λ. Μαραθώνος, 2294079075
Αμυγδαλέζα: Σταμάτα 2106217897


Για μπιφτέκι.
Στον «Παρμαξή» στο Αιγάλεω και στον «Χρήστο» στο Χαλάνδρι. Επίσης στο Χριστόφορο, στα Καλύβια, όπου εκτός από το μισοκίλι μπιφτέκι θα δοκιμάσετε «χεράκια» γίδας, κότσι, αρνάκι στη σούβλα, μπριζόλα γάλακτος. Super μερίδες - χαμηλές τιμές.
Παρμαξή: Στ. Σαράφη 75, Αιγάλεω, 2105612537
Χρήστος: Λ. Δουκίσσης Πλακεντίας 34, Χαλάνδρι. 2106840698
Χριστόφορος: Καλύβια


Για σταβλίσια.
Ο πρωθυπουργός μπορεί να φάει τις καλύτερες σταβλίσιες μπριζόλες στο Χρύσανθο στα Άνω Βριλήσσια, στην Argentina στο Καλέντζι, στον Τηλέμαχο στην Κάτω Κηφισιά, στο Meat Square στη Δροσιά και στην Κατσαρίνα στην Κηφισιά.
Χρύσανθος: Μεταμορφώσεως & Κολοκοτρώνη 10, Άνω Βριλήσσια, 2108043342
Argentina: Μπιτάκου 3, Καλέντζι, Μαραθώνας, 2294066476
Τηλέμαχος: Φραγκοπούλου 19, Κ. Κηφισιά, 2108074015
Meat Square: Λ. Σταμάτας 5α & Σολωμού (εμπορικό κέντρο Φάρος), Δροσιά, 2108004700
Κατσαρίνα: Κηφισίας 311, Κηφισιά, 2106254072


Για γουρουνόπουλο.
Δοκιμάστε το στο «Χρήστος-Ολυμπία» στην Παλιά Πεντέλη και στον «Μαγγίνα» στα Μελίσσια. Γουρουνόπουλο να γλύφεις τα δάχτυλά σου έχει και στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά λάου λάου... η εμπειρία 2 εκατομμυρίων ψηφοφόρων λέει ότι μπορεί να σας πέσει βαρύ.
Μαγγίνα: Πλ. Εθνικής Αντίστασης 1, Μελίσσια, 2108046143

Για παϊδάκια.
Θα τα ξεκοκκαλίσετε στον Κολοβό στην Αγία Παρασκευή (και κοτόπουλο παιδάκι), στον Ηλία στο Θησείο & Πετράλωνα. Δεν ξεχνάμε τον Μπάμπη στην Εκάλη (κοντά στο περίπτερο), μια οικογενειακή ταβέρνα που ψήνουν - σερβίρουν μπαμπάς και μαμά εξαιρετικά αρνίσια παιδάκια.
Κολοβός: Πελοποννήσου 75, Αγ. Παρασκευή, 2106510989
Ηλίας: Θεσσαλονίκης 7, Θησείο, 2103422407
Ηλίας: Επταχάλκου 5, Θησείο, 2103458052


Για γλυκάδια και αμελέτητα.
Στον «Σέσουλα» στο Περιστέρι και στον Βλάχο στη Χασιά. Φανταστείτε! Γλυκάδια λαδορίγανη, παιδάκια αρνίσια, πατάτες τηγανιτές δικές του, χόρτα καλά, σωστά βρασμένα με θέα μια τζακάρα ως εκεί πάνω! Και πρόταση γάμου κανεις εκεί πέρα!
Σέσουλας: Αθ. Διάκου 17, Περιστέρι, 2105775594

Για φιλετάκια.
Ο Τέλης στην Ευρυπίδου είναι και θα είναι πάντα κάλτ αν και δεν είναι όπως παλιά. Ακόμα στα Φιλετάκια της Δάφνης και στα Φιλετάκια του Γκοβέση.
Τέλης: Ευριπίδου 86, Πλ. Κουμουνδούρου, 2103242775

Για «κυριλέ» κρεατοφαγία.
Στο εντυπωσιακό post baroque Τηλέμαχος barbeque club στην Κάτω Κηφισιά, στο Meat Me στο ισόγειο του Baby Grand της πλατείας Κοτζιά και στο ατμοσφαιρικό αργεντίνικο El Bandoneon στο Μεταξουργείο
Τηλέμαχος barbeque club: Φραγκοπούλου 22 & Μ. Μπότσαρη, Κ. Κηφισιά, 2108076680, 6976977888
Meat Me: Ξενοδοχείο Baby Grand, Πλ. Κοντζιά, 2103250905
El Bandoneon: Βιργινίας Μπενάκη 7, Πλ. Μεταξουργείου, 2105238812


Για σουβλάκι.
Ειδική κατηγορία από μόνο του είναι το Ξύλινο απέναντι από ΟΤΕ στην Κηφισίας. Το σουβλατζίδικο- ξενυχτάδικο των Β. Προαστείων. Θεϊκή πανσέτα στο χέρι, παρέα με ξενυχτισμένα celebrities. Λαχανικά από δικό του κήπο στην Πεντέλη, η ντομάτα ειδικά είναι από Μαρουσιώτικο σπόρο του 1950.

Καυτερός στο Χαλάνδρι. 25 χρόνια βάζει φωτιές. Τον βρίσκετε στο Χαλάνδρι και είναι ο μόνος που προσφέρει στους δεινούς λάτρεις του καυτερού αυτό ακριβώς που ζητάνε. Όλα στα κάρβουνα ακόμα και οι πίτες. Όλες οι μερίδες, δεν θα μπορούσαν παρά να συνοδεύονται από την μοναδική, πικάντικη κόκκινη σάλτσα του. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα ορεκτικά και σαλάτες.
Αγρινίου 5 Χαλάνδρι - 210 6846366

3 Αδέλφια. Τα 3 αδέλφια σερβίρουν γευστικά ψητά της σούβλας αλλά και καλοψημένα κρεατικά της ώρας ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη. Επίσης, είναι διαθέσιμη μεγάλη ποικιλία ορεκτικών, διάφορες σαλάτες αλλά και κρασιά που συνοδεύουν άψογα το ψητό κρέας.
Πεντέλης 3, Χαλάνδρι - 2106818578- 2106815100
Πανερυθραίκος - Νέα Ερυθραία - 210 800027
Ο Μήτσος - Λ. Σταμάτας, Δροσιά - 210 8131683
Τα 3 αδέρφια - Πεντέλης 3, Χαλάνδρι - 2106818578


Γλωσσάρι για το Κρέας

Κοκορέτσι: είδος φαγητού το οποίο παρασκευάζεται από ψιλοκομμένα εντόσθια αρνιού που τυλίγονται με έντερα και ψήνονται στη σούβλα
Κοντοσούβλι: κρέας, καρυκευμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια, που ψήνεται περασμένο σε μια μικρή σούβλα.
Μπιφτέκι: παρασκεύασμα από κιμά, το οποίο πλάθεται έτσι, ώστε να είναι λεπτό, πλατύ και σχεδόν κυκλικό, και τρώγεται ψητό ή τηγανητό.
Παϊδάκια: πλευρό από σφάγιο αρνιού ή κατσικιού, για ψήσιμο
Ψαρονέφρι : εκλεκτό μέρος χοιρινού κρέατος από την οσφυϊκή χώρα.
Γλυκάδια: διάφοροι αδένες και κυρίως οι αδένες του παγκρέατος και του λαιμού των σφαγίων.
Σπαλομπριζόλα: εκλεκτό κομμάτι, άπαχο και τρυφερό, ψήνεται με το κόκαλο. Έχει υποδόριο λίπος και απορροφά αρκετή γεύση από το κόκαλο.
Πανσέτα: πλούσιο σε γεύση, αλλά και σε λίπος, κομμάτι χοιρινού. Για να ψηθεί σωστά είναι προτιμότερο να την κόψετε σε λεπτές φέτες.
Σατωμπριάν (Chateaubriand): Ένα διπλό φιλέτο μοσχαρίσιο, από την καρδιά του φιλέτου. Ψήνεται στη σχάρα και συνήθως αποτελεί πιάτο για δύο άτομα.
Σκαλοπίνια (Scaloppine): Ιταλικός όρος για λεπτές φέτες μοσχαρίσιου ή χοιρινού φιλέτου, που είτε πανάρονται με αυγό και γαλέτα και τηγανίζονται σε λάδι ή βούτυρο σαν τα σνίτσελ, είτε ψήνονται στην κατσαρόλα με γλυκό κρασί και κρέμα.
Οσσομπούκο (Osso bucco): Ιταλική σπεσιαλιτέ από την Λομβαρδία, από κότσι μοσχαριού που κόβεται σε φέτες και μαγειρεύεται σε σάλτσα τομάτας και κρασιού με λαχανικά και ζωμό κρέατος. Συνοδεύει παραδοσιακά το ριζότ α λα
μιλανέζε.
Κόντρα: Κρέας με λιγότερο λίπος από τη μπριζόλα, πωλείται με το κόκαλο και είναι πολύ μαλακό.
Τουρνεντό (Tournedos): Στρογγυλές φέτες από το πιο χονδρό μέρος του μοσχαρίσιου φιλέτου. Συνήθως τηγανίζονται ή ψήνονται στη σχάρα.
Φιλέτο: πολύ τρυφερό και ακριβό κομμάτι κρέατος, λιγότερο γευστικό από άλλα γιατί δεν έχει λίπος.

Δουλειά

Σκοτώνεται στη δουλειά ο πρωθυπουργός.