10 Ιουν 2009

Κρέας στα κάρβουνα

Για κοκορέτσι και κοντοσούβλι.
Στον «Βασίλη» στο Μάτι και στην «Αμυγδαλέζα», στην ομώνυμη περιοχή.
Βασίλης: Λ. Μαραθώνος, 2294079075
Αμυγδαλέζα: Σταμάτα 2106217897


Για μπιφτέκι.
Στον «Παρμαξή» στο Αιγάλεω και στον «Χρήστο» στο Χαλάνδρι. Επίσης στο Χριστόφορο, στα Καλύβια, όπου εκτός από το μισοκίλι μπιφτέκι θα δοκιμάσετε «χεράκια» γίδας, κότσι, αρνάκι στη σούβλα, μπριζόλα γάλακτος. Super μερίδες - χαμηλές τιμές.
Παρμαξή: Στ. Σαράφη 75, Αιγάλεω, 2105612537
Χρήστος: Λ. Δουκίσσης Πλακεντίας 34, Χαλάνδρι. 2106840698
Χριστόφορος: Καλύβια


Για σταβλίσια.
Ο πρωθυπουργός μπορεί να φάει τις καλύτερες σταβλίσιες μπριζόλες στο Χρύσανθο στα Άνω Βριλήσσια, στην Argentina στο Καλέντζι, στον Τηλέμαχο στην Κάτω Κηφισιά, στο Meat Square στη Δροσιά και στην Κατσαρίνα στην Κηφισιά.
Χρύσανθος: Μεταμορφώσεως & Κολοκοτρώνη 10, Άνω Βριλήσσια, 2108043342
Argentina: Μπιτάκου 3, Καλέντζι, Μαραθώνας, 2294066476
Τηλέμαχος: Φραγκοπούλου 19, Κ. Κηφισιά, 2108074015
Meat Square: Λ. Σταμάτας 5α & Σολωμού (εμπορικό κέντρο Φάρος), Δροσιά, 2108004700
Κατσαρίνα: Κηφισίας 311, Κηφισιά, 2106254072


Για γουρουνόπουλο.
Δοκιμάστε το στο «Χρήστος-Ολυμπία» στην Παλιά Πεντέλη και στον «Μαγγίνα» στα Μελίσσια. Γουρουνόπουλο να γλύφεις τα δάχτυλά σου έχει και στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά λάου λάου... η εμπειρία 2 εκατομμυρίων ψηφοφόρων λέει ότι μπορεί να σας πέσει βαρύ.
Μαγγίνα: Πλ. Εθνικής Αντίστασης 1, Μελίσσια, 2108046143

Για παϊδάκια.
Θα τα ξεκοκκαλίσετε στον Κολοβό στην Αγία Παρασκευή (και κοτόπουλο παιδάκι), στον Ηλία στο Θησείο & Πετράλωνα. Δεν ξεχνάμε τον Μπάμπη στην Εκάλη (κοντά στο περίπτερο), μια οικογενειακή ταβέρνα που ψήνουν - σερβίρουν μπαμπάς και μαμά εξαιρετικά αρνίσια παιδάκια.
Κολοβός: Πελοποννήσου 75, Αγ. Παρασκευή, 2106510989
Ηλίας: Θεσσαλονίκης 7, Θησείο, 2103422407
Ηλίας: Επταχάλκου 5, Θησείο, 2103458052


Για γλυκάδια και αμελέτητα.
Στον «Σέσουλα» στο Περιστέρι και στον Βλάχο στη Χασιά. Φανταστείτε! Γλυκάδια λαδορίγανη, παιδάκια αρνίσια, πατάτες τηγανιτές δικές του, χόρτα καλά, σωστά βρασμένα με θέα μια τζακάρα ως εκεί πάνω! Και πρόταση γάμου κανεις εκεί πέρα!
Σέσουλας: Αθ. Διάκου 17, Περιστέρι, 2105775594

Για φιλετάκια.
Ο Τέλης στην Ευρυπίδου είναι και θα είναι πάντα κάλτ αν και δεν είναι όπως παλιά. Ακόμα στα Φιλετάκια της Δάφνης και στα Φιλετάκια του Γκοβέση.
Τέλης: Ευριπίδου 86, Πλ. Κουμουνδούρου, 2103242775

Για «κυριλέ» κρεατοφαγία.
Στο εντυπωσιακό post baroque Τηλέμαχος barbeque club στην Κάτω Κηφισιά, στο Meat Me στο ισόγειο του Baby Grand της πλατείας Κοτζιά και στο ατμοσφαιρικό αργεντίνικο El Bandoneon στο Μεταξουργείο
Τηλέμαχος barbeque club: Φραγκοπούλου 22 & Μ. Μπότσαρη, Κ. Κηφισιά, 2108076680, 6976977888
Meat Me: Ξενοδοχείο Baby Grand, Πλ. Κοντζιά, 2103250905
El Bandoneon: Βιργινίας Μπενάκη 7, Πλ. Μεταξουργείου, 2105238812


Για σουβλάκι.
Ειδική κατηγορία από μόνο του είναι το Ξύλινο απέναντι από ΟΤΕ στην Κηφισίας. Το σουβλατζίδικο- ξενυχτάδικο των Β. Προαστείων. Θεϊκή πανσέτα στο χέρι, παρέα με ξενυχτισμένα celebrities. Λαχανικά από δικό του κήπο στην Πεντέλη, η ντομάτα ειδικά είναι από Μαρουσιώτικο σπόρο του 1950.

Καυτερός στο Χαλάνδρι. 25 χρόνια βάζει φωτιές. Τον βρίσκετε στο Χαλάνδρι και είναι ο μόνος που προσφέρει στους δεινούς λάτρεις του καυτερού αυτό ακριβώς που ζητάνε. Όλα στα κάρβουνα ακόμα και οι πίτες. Όλες οι μερίδες, δεν θα μπορούσαν παρά να συνοδεύονται από την μοναδική, πικάντικη κόκκινη σάλτσα του. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα ορεκτικά και σαλάτες.
Αγρινίου 5 Χαλάνδρι - 210 6846366

3 Αδέλφια. Τα 3 αδέλφια σερβίρουν γευστικά ψητά της σούβλας αλλά και καλοψημένα κρεατικά της ώρας ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη. Επίσης, είναι διαθέσιμη μεγάλη ποικιλία ορεκτικών, διάφορες σαλάτες αλλά και κρασιά που συνοδεύουν άψογα το ψητό κρέας.
Πεντέλης 3, Χαλάνδρι - 2106818578- 2106815100
Πανερυθραίκος - Νέα Ερυθραία - 210 800027
Ο Μήτσος - Λ. Σταμάτας, Δροσιά - 210 8131683
Τα 3 αδέρφια - Πεντέλης 3, Χαλάνδρι - 2106818578


Γλωσσάρι για το Κρέας

Κοκορέτσι: είδος φαγητού το οποίο παρασκευάζεται από ψιλοκομμένα εντόσθια αρνιού που τυλίγονται με έντερα και ψήνονται στη σούβλα
Κοντοσούβλι: κρέας, καρυκευμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια, που ψήνεται περασμένο σε μια μικρή σούβλα.
Μπιφτέκι: παρασκεύασμα από κιμά, το οποίο πλάθεται έτσι, ώστε να είναι λεπτό, πλατύ και σχεδόν κυκλικό, και τρώγεται ψητό ή τηγανητό.
Παϊδάκια: πλευρό από σφάγιο αρνιού ή κατσικιού, για ψήσιμο
Ψαρονέφρι : εκλεκτό μέρος χοιρινού κρέατος από την οσφυϊκή χώρα.
Γλυκάδια: διάφοροι αδένες και κυρίως οι αδένες του παγκρέατος και του λαιμού των σφαγίων.
Σπαλομπριζόλα: εκλεκτό κομμάτι, άπαχο και τρυφερό, ψήνεται με το κόκαλο. Έχει υποδόριο λίπος και απορροφά αρκετή γεύση από το κόκαλο.
Πανσέτα: πλούσιο σε γεύση, αλλά και σε λίπος, κομμάτι χοιρινού. Για να ψηθεί σωστά είναι προτιμότερο να την κόψετε σε λεπτές φέτες.
Σατωμπριάν (Chateaubriand): Ένα διπλό φιλέτο μοσχαρίσιο, από την καρδιά του φιλέτου. Ψήνεται στη σχάρα και συνήθως αποτελεί πιάτο για δύο άτομα.
Σκαλοπίνια (Scaloppine): Ιταλικός όρος για λεπτές φέτες μοσχαρίσιου ή χοιρινού φιλέτου, που είτε πανάρονται με αυγό και γαλέτα και τηγανίζονται σε λάδι ή βούτυρο σαν τα σνίτσελ, είτε ψήνονται στην κατσαρόλα με γλυκό κρασί και κρέμα.
Οσσομπούκο (Osso bucco): Ιταλική σπεσιαλιτέ από την Λομβαρδία, από κότσι μοσχαριού που κόβεται σε φέτες και μαγειρεύεται σε σάλτσα τομάτας και κρασιού με λαχανικά και ζωμό κρέατος. Συνοδεύει παραδοσιακά το ριζότ α λα
μιλανέζε.
Κόντρα: Κρέας με λιγότερο λίπος από τη μπριζόλα, πωλείται με το κόκαλο και είναι πολύ μαλακό.
Τουρνεντό (Tournedos): Στρογγυλές φέτες από το πιο χονδρό μέρος του μοσχαρίσιου φιλέτου. Συνήθως τηγανίζονται ή ψήνονται στη σχάρα.
Φιλέτο: πολύ τρυφερό και ακριβό κομμάτι κρέατος, λιγότερο γευστικό από άλλα γιατί δεν έχει λίπος.

1 σχόλιο: