9 Σεπ 2009

Μας δουλεύουν περισσότερο από όλους




Μόλις στις 17 Αυγούστου ο παγκόσμιος οργανισμός για την οικονομική συνεργασία και ανάπτυξη δημοσίευσε τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνάς του για τον μέσο όρο εργατοωρών κατά το 2008, για κάθε χώρα στον κόσμο.

Όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας τον χάρτη που δημοσιεύθηκε (πηγή: www.oecd.org) στην Ελλάδα κάθε εργαζόμενος δουλεύει κατά μέσο όρο 2,120 ώρες τον χρόνο, δηλαδή 41 ώρες την εβδομάδα, την στιγμή που στην Γερμανία την πιο ισχυρή οικονομική δύναμη της Ευρώπης και από τις ισχυρότερες στον κόσμο δουλεύουν 27 ώρες την εβδομάδα. Η μόνη χώρα που δουλεύει περισσότερο από εμάς είναι η Νότια Κορέα.

Τόση δουλειά, γιατί;
Για ποιους;

Τι προκοπή έχει κάνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια; Πέρα από τα μεγάλα έργα που έγιναν για την Ολυμπιάδα τι άλλο έχει γίνει; Κάτι τρανταχτό, έτσι να το δω να ψαρώσω και να το βουλώσω. Σκάνδαλα, φωτιές, ανεργία, απολύσεις, λόμπι, φορολογία, επιτήρηση, υποκλοπές, έξαρση τρομοκρατίας, το αυθαίρετο του Σουφλιά, τι να πρωτοθυμηθώ! Ο ΟΤΕ!!!! Δουλεύουμε 41 ώρες την εβδομάδα για να τα τρώνε οι υμέτεροι; Όχι φίλε μου...

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι οι ώρες δεν είναι 41. Δεν ξέρω πώς το έχουν υπολογίσει, από που έχουν αντλήσει πληροφορίες αλλά εγώ είμαι ένας μέσος 36χρονος και δουλεύω 10 ώρες την ημέρα. Και όλοι μου οι φίλοι τόσο εργάζονται. Προφανώς είμαστε το 1/4 που δουλεύει τόσο ώστε να συμπληρωθούν οι 41 ώρες όλων αυτών που μας κλέβουν τα χρήματα και τα καλύτερά μας χρόνια. Και ποιοι είναι αυτοί; Οι κολλητοί. Ο Ρουσόπουλος και οι φίλοι του, τα τριτοξάδελφα του Μαγγίνα και ο γείτονας του βαφτησιμιού του μπακάλη του Βουλγαράκη που δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο αλλά έχουν αναλάβει άλλα πόστα. Τα γνωστά λαμόγια δηλαδή. Η ίδια συμμορία της μύξας που ζητάει ξανά την ψήφο σου σε ένα μήνα.

Μην μακρυγορώ. Το συμπέρασμα προκύπτει κι από την έρευνα: Οι έλληνες πολιτικοί δουλεύουν τον λαό τους περισσότερο από όλους στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου