16 Νοε 2008

Πελαργός 2015

Είναι ευρέως γνωστό ότι πολλές γνωριμίες την σήμερον γίνονται μέσω διαδικτύου. Facebook, chats, twitter, last fm, my space, hi5, dating clubs, η λίστα είναι ατελείωτη όπως ατελείωτοι είναι και οι τρόποι να γνωρίσεις κάποιον μέσω internet. Γι' αυτό άλλωστε πληθαίνουν και οι άνθρωποι που γνωρίζονται και -γιατί όχι;- παντρεύονται με αυτόν τον τρόπο.

Αυτό που δεν αλλάζει και δεν θα αλλάξει ποτέ βέβαια είναι η περιέργεια των παιδιών, ιδίως για θέματα που αφορούν την γονιμοποίηση γενικότερα και την ύπαρξή τους ειδικότερα. Απόδειξη ότι η κλασικότερη ερώτηση ενός πιτσιρικά είναι: "μπαμπά πώς γεννήθηκα;"

Εκεί λοιπόν που πριν από μισό αιώνα οι γονείς απαντούσαν την κλασική ατάκα για τον πελαργό, στο μέλλον, φαντάζομαι, ένας πατέρας θα λεει στον γιο του:

Αγόρι μου ήρθε η ώρα να το μάθεις κι αυτό... Η μαμά σου κι εγώ πρωτογνωριστήκαμε στο facebook. Αφού ανταλάξαμε κάποια μηνύματα και στη συνέχεια chatάραμε και λίγο, κανονίσαμε να βρεθούμε σε ένα internet cafe.
Στη συνέχεια πήγαμε στο σπίτι της μαμάς σου για να συνδέσω τον σκληρό μου δίσκο με τον υπολογιστή της προκειμένου να πάρει κάτι αρχεία που ήθελε. Συνδεθήκαμε αμέσως κι ενώ τα αρχεία ανέβαιναν και ανέβαιναν πολύ γρήγορα, συνειδητοποιήσαμε ότι κανείς από τους δυο μας δεν είχε firewall από τη μία, και από την άλλη ήταν πολύ αργα πια για να κάνουμε undo.
Κι έτσι, εννιά μήνες αργότερα εμφανίστηκε ένα window που έλεγε "You got Male".


.....................................................


Άλλες εποχές, άλλα ήθη, άλλοι μύθοι.

.