16 Νοε 2008

JWB

Καμία σχέση με τον JFK.
Αφού τα έκανε όλα κρανίου τόπο, έφτασε η ώρα του. Ο JWB είναι πλέον παρελθόν. Πολλοί γράφουν και λένε ότι η έλληνες χάρηκαν που κέρδισε ο Obama. Δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς έτσι.

Οι Έλληνες είμαστε πολιτικά όντα.
(Χαρακτηριστικό που δεν μας φαίνεται καθόλου βέβαια, αφού έχουμε επιλέξει δις μια παράταξη που κλέβει από το ελληνικό δημόσιο δις.) Ως πολιτικά όντα λοιπόν, οι Έλληνες χαίρονται που έχασε η πολιτική των ρεπουμπλικάνων και κέρδισε αυτή των δημοκρατικών -και αυτό είναι όλο. Χαίρονται γιατί παραγκωνίστηκε η πολιτική που έκανε ολόκληρο τον πλανήτη να αναστενάζει και να αγκομαχά. Βέβαια το κακό έχει γίνει πια. Θα μπορέσουν οι δημοκρατικοί να δώσουν μια ανάσα στον λαό τους και σε ολόκληρο τον πλανήτη; Μένει να το δούμε. Το μόνο σίγουρο πια είναι ότι ο JWB πέρασε στην ιστορία -μια ιστορία που κανένας δεν θέλει να επαναληφθεί.

Ένα άγνωστο περιστατικό που έλαβε μέρος σε ένα δημοτικό σχολείο της Αμερικής και το οποίο τα "λέει όλα" για την κυβέρνηση των 10 χρόνων του JWB είναι το παρακάτω.

Λίγο μετά από τις εκλογές που κέρδισε στα δικαστήρια, ο JWB επισκέπτεται ένα σχολείο για να μιλήσει στα παιδιά να απαντήσει ερωτήσεις κ.λπ. -μια κλασική ενέργεια PR που θα μεταδιδόταν και από τα media. Αφού λέει ό,τι είχε να πει, δίνει τον λόγο στα παιδιά για να του κάνουν ερωτήσεις. Ένας πιτσιρίκος σηκώνει το χέρι του. Τον ρωτάει το όνομά του.

"Stanley," απαντάει το παιδάκι.

"Και τι θες να ρωτήσεις, Stanley?"

"Έχω 3 ερωτήσεις κύριε πρόεδρε.
Πρώτον γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες εισέβαλαν στο Ιρακ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Ηνωμένων Εθνών; Δεύτερον γιατί είστε εσείς πρόεδρος αφού ο κύριος Al Gore πήρε περισσότερους ψήφους; Και τρίτον δεν μάθαμε ποτέ τι έχει γίνει με τον Osama Bin Laden..."

Εκείνη τη στιγμή χτυπάει το κουδούνι για διάλλειμα. Ο πρόεδρος λέει στα παιδιά ότι θα συνεχίσουν μετά το διάλλειμα. Το διάλλειμα τελειώνει και η τάξη μαζεύται ξανά. Ο πρόεδρος παίρνει τον λόγο και λέει:

"Λοιπόν, πού ήμασταν;... Α, ναι ερωτήσεις! Ποιος θέλει να κάνει ερώτηση;" Ένα άλλο αγοράκι σηκώνει το χέρι του. Ο πρόεδρος τον ρωτάει το όνομά του.

"Steve!" απαντάει το αγοράκι.

"Και τι θες να ρωτήσεις, Steve?"

"Βασικά έχω 5 ερωτήσεις κύριε πρόεδρε.
Πρώτον γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες εισέβαλαν στο Ιρακ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Ηνωμένων Εθνών; Δεύτερον γιατί είστε εσείς πρόεδρος αφού ο κύριος Al Gore πήρε περισσότερους ψήφους; Τρίτον δεν μάθαμε ποτέ τι έχει γίνει με τον Osama Bin Laden, τέταρτον γιατί χτύπησε το κουδούνι 20 λεπτά νωρίτερα και πέμπτον, μήπως ξέρετε πού στο καλό εξαφανίστηκε ξαφνικά ο Stanley;"

Κυρίες και κύριοι... ο κύριος JWB.








P.S.: To J είναι για το ξεκάρφωμα.