19 Ιουν 2009

Προς την Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων

Λόγω της δομής του συστήματος διακίνησης των απορρήτων τηλεγραφημάτων στο υπουργείο Εξωτερικών, το Διπλωματικό Γραφείο Υπουργού είχε στη διάθεσή του το απόρρητο και εξαιρετικά επείγον τηλεγράφημα του Ελληνα πρέσβη στο Μοντεβιδέο από την πρώτη, κυριολεκτικά, στιγμή που έφτασε στην Κρυπτογραφική Υπηρεσία του υπουργείου. Εκτοτε, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών ήταν αυτή που επέλεξε τους ρυθμούς ανταπόκρισης στο τηλεγράφημα του Ελληνα πρέσβη στο Μοντεβιδέο, αλλά και τον τρόπο ενημέρωσης του αρμόδιου υπουργείου Δικαιοσύνης!

Αυτή ήταν η δήλωση των διπλωματών για τη διαχείρηση του τηλεγραφήματος του Έλληνα πρεσβευτή στην Ουρουγουάη που θα απέτρεπε την φυγή του Χρήστου Καράβελα στο εξωτερικό. Η δήλωση ρίχνει όλη την ευθύνη στην Ντόρα αφού, απ' ό,τι λένε, αυτή ήταν η μόνη που έλαβε το μήνυμα από την πρώτη στιγμή. Η δήλωση ροκανίζει το πολιτικό ανάστημα της Ντόρας και -κατά τη γνώμη μας- της αφαιρεί κάθε ελπίδα να γίνει κάποια στιγμή Πρωθυπουργός.

Αντιλαμβανόμαστε την ρήξη ανάμεσα στην Υπουργό και τους διπλωμάτες μετά από αυτή τη δήλωση καθώς και την μανία της Υπουργού για τον πολιτικό διασυρμό που υπέστη και γι' αυτό θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους Διπλωματικούς Υπαλλήλους με ένα φιλικό μήνυμα:

Αγαπητοί, υπομονή.
Ντόρα είναι... θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου