18 Φεβ 2013

Back to the Future 2013


Στις 21.12.2012 θα ερχόταν το  τέλος του κόσμου σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγιας. Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε, αυτό βέβαια δεν ισχύει για πολλά πράγματα ή συμπεριφορές ή καταστάσεις με τα οποία είμαστε εξοικιωμένοι ή τα θεωρούμε ως δεδομένα. Το τέλος του κόσμου δεν ήρθε για μας, το τέλος του χρόνου όμως έχει σημάνει για πολλά πράγματα στην καθημερινή μας ζωή.

Ας δούμε λοιπόν τι θα εξαφανιστεί και τι θα εμφανιστεί στη ζωή μας από το 2013 και μετά.

Θα εμφανιστούν:
Τα γυαλιά augmented reality, οι οικιακοί εκτυπωτές 3D, τα κιτ για τέστ DNA μιας χρήσης, η TV με φωνητικές εντολές, οι πληρωμές με δακτυλικό αποτύπωμα, τα ηλεκτρικά supercars, οι υπολογιστές με δυνατότητα διαλόγου, τα ενσυναίσθητα robot, τα εύκαμπτα κινητά, οι ρομπονταντάδες, τα άφθαρτα χρώματα τοίχου, τα προσωποποιημένα billboards, το biohacking, τα βιοδιασπώμενα ηλεκτρονικά, η αυτοματοποιημένη άμεση μετάφραση, τα implants ανθρώπινης μνήμης, οι βιντεοταπετσαρίες και ποιος ξέρει τι άλλο.

Θα εξαφανιστούν:
Η οικειότητα
, το ποντίκι του υπολογιστή, η ορθογραφία, ο γραφικός χαρακτήρας, το copyright, τα σταθερά τηλέφωνα, τα δημόσια τηλέφωνα, τα κέρματα, τα κλειδιά, τα κλασέρ, τα video club, τα CD και τα DVD, οι καθημερινές εφημερίδες, τα βιβλιοπωλεία και οι βιβλιοθήκες, οι 8 ώρες ύπνου, η 8ωρη εργασία, η συνταξιοδότηση, η προσωπική ζωή, το σβήσιμο του υπολογιστή, οι επιχειρήσεις εκτός internet, η εκτύπωση φωτογραφιών, το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, το κράτος πρόνοιας, η εκμάθηση ξένων γλωσσών, η εστιασμένη προσοχή, οι χάρτινοι χάρτες, το να χάνεις το δρόμο σου, η βιοποικιλότητα και μαζί της γύρω στις 100.000 ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου