6 Φεβ 2013

Αγαπητέ...


Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα έχει να πει κάτι αρνητικό γι' αυτό που κάνεις. 
Και πιθανώς, αυτό πάντα θα σε ενοχλεί. 

Η σκληρή αλήθεια είναι ότι ο δρόμος προς την επιτυχία, όποια κι αν είναι αυτή που επιδιώκεις, συνοδεύεται από συγκρούσεις, οργή, διαφωνίες. Είναι αναπόφευκτο. Πρόκειται για ένα οδυνηρό ταξίδι που το αποφεύγουν οι περισσότεροι, παρότι στον προορισμό θέλουν να φτάσουν όλοι. Kαι αυτό  είναι που κάνει την επιτυχία τόσο αξιοζήλευτη. 

Συνάδελφοι, οικογένεια, φίλοι -όλοι μπορεί να συμπεριφέρονται σαν εχθροί κατά καιρούς. Ο καθένας τους προσπαθώντας να κλέψει την συγκέντρωσή σου. Πολλές φορές θα χρειαστεί να κάνεις πράγματα που θα ενοχλήσουν κάποιους. Οι επιλογές σου θα ενοχλήσουν αυτούς που δεν καταλαβαίνουν τα κίνητρά σου και, ναι, παρτο απόφαση, υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα συμφωνούν μαζί σου. Δεν θα αρέσεις.

Μπορεί να να είναι δυσάρεστο, επώδυνο και απογοητευτικό αλλά συμβαίνει.

Από τον Ιησού στον Σωκράτη, τον Ιούλιο Κάισαρα, τον Μακιαβέλλι, τον Martin Luther King Jr, τον Henry Ford, τον Steve Jobς και εκατομμύρια άλλους που δεν συγκράτησε η Ιστορία τα ονόματά τους, όλοι πάλεψαν σκληρά να κάνουν τη διαφορά και είναι αυτοί που εισπραξαν την πιο άγρια κριτική.

Ασε τους συναισθηματισμούς λοιπόν και συγκεντρώσου στο εξής: πώς μπορείς να μείνεις συγκεντρωμένος και εμπνευσμένος;

1. Να είσαι σαφής –αρχικά στο δικό σου κεφάλι, σχετικά με το γιατί είναι τόσο σημαντικό αυτό που θέλεις να πετύχεις.
2. Να έχεις ανοιχτό μυαλό -αρκετά ώστε να αποδέχεσαι τα λάθη σου και πράγματα που χρειάζεται να βελτιώσεις. Όχι στο χαρακτήρα σου, όσον αφορά στη δουλειά.
3. Να έχεις έμπιστους -φτιάξε μια ομάδα φίλων και συμβούλων τους οποίους μπορείς να εμπιστευθείς και οι οποίοι σου έχουν αποδείξει ότι είναι ευθείς και δίκαιοι.
4. Να γελάς ρε –με ό,τι σου τυχαίνει, ειδικά με τις ανόητες κατηγόριες που σου επιρίπτουν αλλά και από οποιαδήποτε ασχημη κατάσταση η οποία μπορεί να προκύψει.
5. Review –βρες χρόνο κάθε εβδομάδα για να επανεξετάσεις και να δεις “από ψηλά” την πρόοδο που έχεις κάνει πάντα με βάση της αρχικής ιδέας που έχεις στο κεφάλι σου (βλ.1)
6. Συντονίσου με τον έξω κόσμο –βγες, διασκέδασε, ζήσε, γνωρισε ανθρώπους που δεν θα γνώριζες ποτέ. Θα σε βοηθήσει να έχεις μια πιο ανοιχτή αντίληψη για το τι συμβαίνει “εκεί έξω”.

Ό,τι στόχο κι αν έχεις θέσει να ξέρεις ότι δεν είναι εύκολο να τον πετύχεις.
Ούτε διασκεδαστικό.

Όμως αυτό είναι το τίμημα για να πετύχεις αυτό που οι περισσότεροι άλλοι άνθρωποι έχουν διαβάσει σε βιβλία. Είσαι ένας από τους λίγους που προορίζονται να θυμόμαστε από την ιστορία; Μερικοί τσακωμοί και κάποιες θυμωμένες κουβεντούλες που θα κάνεις στο δρόμο για να πετύχεις το στόχο σου είναι μικρό τίμημα νομίζω.

1 σχόλιο: